Телефон за поръчки: 
0882171897

  • Начало
  • Политика за поверителност (Privacy notice)

Политика за поверителност (Privacy notice)

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

 

Обща информация 

От 25 май 2018г. e в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на услуги, Ес Ди Ес Груп ЕООД отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата – доставка на стоки, и ги пази отговорно и законосъобразно.


Информация относно Администратора на лични данни

  1. Наименование "Ес Ди Ес Груп" ЕООД
  2. ЕИК/БУЛСТАТ : 201184847
  3. Седалище и адрес на управление: гр. София, Самоковско шосе 2Л, ет. 3, офис 321-Б
  4. Адрес за кореспонденция: гр. София, Самоковско шосе 2Л, ет. 3, офис 321-Б
  5. E-mail: sdsgroup@abv.bg
  6. Телефон: 0888890741
  7. Уеб сайт: https://www.fruits4sofia.bg/

 

Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: cpdp.bg

 

 „Ес Ди Ес Груп“ ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. 

 

Текстовете по-долу ще ви разяснят каква информация ни е необходима, защо имаме нужда от нея и как я използваме. Ваше право е да ограничите нашия достъп до нея, както и да изтриете напълно Вашите лични данни от нашия сайт.

I.Какви лични данни събираме:

 

-Име

-Точен адрес, на който да бъде извършена доставката

-Електронна поща

-Телефон за контакт

 

  1. II. Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни:
  2. Данни за извършване на доставка(имена, телефон, адрес и др.)

- Доставка продуктите на желания от Вас адрес

- Контакт с потребителя и изпращане на информация към него

- Участие в бонусната ни програма

- Изпращане на информационен бюлетин, имейли със специални предложения, промоции, промо кодове, новини и нови функционалности.

  1. Данни от профилите Ви в социални мрежи(публично-достъпната информация от профилите Ви в Google+, Facebook)

- Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него

- С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин чрез профил в социална мрежа, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни

 

III.  Как използваме информацията, която ни предоставяте:

Ние използваме предоставената ни информация, за да отговорим на Вашите очаквания. Обработваме Вашите заявки, повишаваме нивото на услугата, като предлагаме различни схеми на плащане (в брой, по банков път), изготвяме Ви персонален профил с цел да улесним Вашето пазаруване и да ви спестим време, информираме ви за нови продукти и предложения, които биха могли да представляват интерес за Вас. Ние нямаме право да предоставяме персоналните Ви данни на трети лица или организации, освен ако Вие не ни оторизирате да го направим.

  1. Срок на съхранение на личните ви данни:
  2. Ние съхраняваме Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазина. След заличаване на профила ви или приключване на поръчката, полагаме необходимите грижи да изтрием и унищожим всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизираме (т.е. да ги приведем във вид неразкриващ вашата личност).
  3. Съхраняваме Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, за срок от 5 години за целите на защита на правните ни интереси при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.
  4. Съхраняваме вашите лични данни, които е необходимо да се пазят по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на Вашия профил в електронния магазин или до приключване на поръчката.

 

  1. Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни
  2. Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

-  Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.

- С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен, като Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки без или да направите нова регистрация.

-  Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване ще трябва първо да я завършите и тогава ще можете да оттеглите съгласието си за обработване.

- Можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработване на личните Ви данни за целите на директния маркетинг.

  1. Право на информираност
  2. Вие можете по всяко време да видите във Вашия профил, ако сте регистриран потребител, данните, които обработваме за Вас..
  3. Имате възможност по всяко време от Вашия профил в онлайн платформата ни да си изтеглите файл с всичката информация с която разполагаме за вас.
  4. Право на коригиране или попълване

Вие можете да коригирате или допълвате данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане sdsgroup@abv.bg.

  1. Право на изтриване („Забрави ме“)
  2. Вие имате възможност да пожелаете да изтрием вашите лични данни през бутон „Забрави ме“ намиращ се във вашият профил
  3. Пожелавайки да си изтриете профила, вие се съгласявате да:
    • Ви бъде премахнат профила
    • Бъде изтрита паролата ви, име, имейл и телефонен номер
    • Списъка с всички направени до момента поръчки
    • Натрупаните до момента бонус точки
  4. Ние не изтриваме личните данни, а ги съхраняваме и обработваме, като ви анонимизираме.

Не можем да изтрием данните, които има законово задължение да съхраняваме, включително за защита по повод отправени срещу нас съдебни претенции или доказване на наши права.

 

  1. Защита на Вашите данни:

Ние осигуряваме високо ниво на защита на информацията при ползване на услугите на сайта. Личните Ви данни се съхраняват на наши сървъри, като са криптирани със ssl сертификат.

 

  1. Изгубена или открадната информация:

Вие трябва да ни информирате, ако Вашето клиентско име, парола или кредитна карта са откраднати, изгубени или се използват против волята Ви. В такъв случай ние ще анулираме Вашия профил, за да предотвратим злоупотреби, както и ще сезираме банката издател на картата ви.

Ако установим нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние ще ви уведомим без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети

 

  1. Кой има достъп до Вашите лични данни

С цел предоставяне на услугата в пълната й функционалност и с оглед Вашите интереси, Ваши данни се предоставят на следните лица:

  • Оператор и организатор поръчки
  • Доставчик на стоките

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: cpdp.bg

 

VII. Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

 

Сайтът на Ес Ди Ес Груп ЕООД използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити. 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

  1. Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език, а цените - спрямо валутата и ДДС за съответната държава. Такива бисквитки са също тези за включване на кеширане

  1. Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. За Google Analytics използваме също анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp. Максималният период, в който пазим аналитичните данни в Google Analytics е 50 месеца.

  1. Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

  1. Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Google, Adform, Adwise и др.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки